autoscroll cursor is affected by page stylesheets

VERIFIED FIXED

Status

()

Firefox
General
VERIFIED FIXED
15 years ago
14 years ago

People

(Reporter: Michael Newton, Assigned: Robert Parenton)

Tracking

(Blocks: 1 bug)

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(URL)

Attachments

(4 attachments, 1 obsolete attachment)

(Reporter)

Description

15 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030810 Mozilla Firebird/0.6.1+
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030810 Mozilla Firebird/0.6.1+

On the test site the autoscroll cursor has a border around it, as defined on the
page's stylesheet.
As discussed on <a
href="http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=148090">MZ</a>, probably
just needs an !important in the browser stylesheet.

Apologies is this is a Firebird only bug!

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:

Comment 1

15 years ago
I can reproduce this on:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030731 Mozilla
Firebird/0.6.1
"style system" is for styles that are incorrectly applied.  Styles that are
applied correctly and just coded incorrectly by the chrome author are not style
system bugs.
Assignee: dbaron → blake
Component: Style System → General
Product: Browser → Firebird
QA Contact: ian → asa
Version: Trunk → unspecified

Comment 3

15 years ago
Confirming. No bug filed for this yet.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Gecko/20030811 Mozilla
Firebird/0.6.1+

This doesn't happen if you have the All-in-One Gestures extension installed.
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true

Comment 4

15 years ago
Created attachment 129612 [details]
screenshot

Nice border around the autoscroll marker.

Comment 5

15 years ago
Created attachment 129613 [details]
testcase

It's "img".

Comment 6

15 years ago
As I mentioned in comment 3, this doesn't happen if you have All-in-One Gestures
installed and enabled. -> blocks bug 212273.
Blocks: 212273

Updated

15 years ago
QA Contact: asa

Comment 7

15 years ago
It also affects Mozilla as well - I'm seeing it on version 1.4 here.
[Build Information: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4)
Gecko/20030624]

Comment 8

14 years ago
*** Bug 224468 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 9

14 years ago
Created attachment 136240 [details]
Z-Index Autoscroll graphic bug

Try scrolling on the page, and see how the graphic vanishes under the area

Comment 10

14 years ago
In addition to this, i've found that where a page sets a Z-Index value to an
area, the autoscroll graphic vanishes underneath the area. This technique is
shown by pages such as http://news.com.com/ and causes the graphic to dissapear,
I've created a test case which I have added to this bug.
Please see here: http://bugzilla.mozdev.org/show_bug.cgi?id=3086
Assuming I chose a value that is in fact the largest possible (2^31 - 1, I
assumed a signed 32-bit int), that solution should always work.
(Assignee)

Comment 12

14 years ago
Created attachment 137690 [details] [diff] [review]
Patch making the same change as Chris Thomas made in the Autoscroll Extension
(Assignee)

Comment 13

14 years ago
Comment on attachment 137690 [details] [diff] [review]
Patch making the same change as Chris Thomas made in the Autoscroll Extension

Requesting review from Ben since he's been doing a lot here lately.

See comment #11
Attachment #137690 - Flags: review?(bugs)
*** Bug 228361 has been marked as a duplicate of this bug. ***
(Assignee)

Comment 15

14 years ago
Comment on attachment 137690 [details] [diff] [review]
Patch making the same change as Chris Thomas made in the Autoscroll Extension

Removing review request and marking as obsolete.
Attachment #137690 - Attachment is obsolete: true
Attachment #137690 - Flags: review?(bugs)
(Assignee)

Comment 16

14 years ago
Created attachment 140112 [details] [diff] [review]
Patch Fixing Both Issues

New patch that fixes both issues.
(Assignee)

Comment 17

14 years ago
Comment on attachment 140112 [details] [diff] [review]
Patch Fixing Both Issues

Requesting review from noririty since he seems to have done Autoscroll stuff
before.
Attachment #140112 - Flags: review?(noririty)
(Assignee)

Comment 18

14 years ago
Comment on attachment 140112 [details] [diff] [review]
Patch Fixing Both Issues

Review request -> Ben
Attachment #140112 - Flags: review?(noririty) → review?(bugs)

Updated

14 years ago
Assignee: firefox → rparenton

Updated

14 years ago
Attachment #140112 - Flags: review?(bugs)

Comment 19

14 years ago
fix landed on trunk.
thanks Parenton.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 14 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 20

14 years ago
v.
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7a) Gecko/20040220 Firefox/0.8.0+
(Steffen)
Status: RESOLVED → VERIFIED

Comment 21

14 years ago
*** Bug 223862 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 22

14 years ago
it still isn't fully fixed, try clicking your your middlemousebutton here
http://www.xs4all.nl/~ppk/css2tests/display.html

you can see that the border is gone, so that is fixed, but the icon isn't
displayed in the middle of your mousecursor, it is displayed a few pixels to the
lowerricht.  It is displayed correctly on this page, so it has someting to do
with the css.
(Assignee)

Comment 23

14 years ago
(In reply to comment #22)
> it still isn't fully fixed, try clicking your your middlemousebutton here
> http://www.xs4all.nl/~ppk/css2tests/display.html
> 
> you can see that the border is gone, so that is fixed, but the icon isn't
> displayed in the middle of your mousecursor, it is displayed a few pixels to the
> lowerricht.  It is displayed correctly on this page, so it has someting to do
> with the css.

See Bug 238815 for that issue.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.