Last Comment Bug 352420 - Vista Support Tracking Bug
: Vista Support Tracking Bug
Status: NEW
: meta
Product: Firefox
Classification: Client Software
Component: General (show other bugs)
: 2.0 Branch
: x86 Windows Vista
: -- normal with 25 votes (vote)
: ---
Assigned To: Nobody; OK to take it and work on it
:
Mentors:
Depends on: 333484 353098 355555 266533 308073 333486 333490 336698 340990 342297 342323 350121 352762 353666 353814 354099 354424 354876 355179 355554 355557 355789 358935 368587 369002 369465 371477 371803 372590 375628 376408 396509 416652
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-09-12 17:09 PDT by Doug Turner (:dougt)
Modified: 2011-05-28 05:56 PDT (History)
50 users (show)
See Also:
Crash Signature:
(edit)
QA Whiteboard:
Iteration: ---
Points: ---
Has Regression Range: ---
Has STR: ---


Attachments

Description Doug Turner (:dougt) 2006-09-12 17:09:35 PDT
 
Comment 1 Robert Strong [:rstrong] (use needinfo to contact me) 2006-09-14 22:45:03 PDT
So many of these bugs don't depend on Vista support. Bug 231904 - SFU (Service for UNIX) support for example has been around for many years. I'm not removing them but I must say it makes it difficult to find the bugs that are required.
Comment 2 Doug Turner (:dougt) 2006-09-15 06:15:43 PDT
rob, feel free to remove the cruft that we do not need to worry about.
Comment 3 Doug Turner (:dougt) 2006-09-15 09:10:30 PDT
dropping two from the list per :rs
Comment 4 -fullmetaljacket- 2006-12-05 00:33:07 PST
bug 361848 should be added on the list

Comment 5 Jesse Thompson 2006-12-06 05:09:02 PST
I installed Vista Enterprise a couple of weeks ago.  I have narrowed down 2 problems with Thunderbird (1.5.08).

1) ldap directory server searching is broken.  When enabled, and when I attempt in-line autocomplete, it causes the entire application to become unresponsive for a couple of minutes.  No results are ever returned.

2) Thunderbird is unable to recognize that it is the default mail application, even though Windows does.  I also see my Oracle Calendar Client have the same problem, so something definitely changed with Vista.
Comment 6 Mike 2007-01-09 18:11:55 PST
I installed Firefox 2.0.0.1 on Vista RC2 and the system keeps hanging after few minutes of usage. The system freezes and I will not be able to event cntr-atl-delete to reboot. I always have to hard boot.

I cant seem to find a pattern for this issue?... Is this a known issue or?

Thanks
Comment 7 Scott 2007-01-10 16:20:38 PST
(In reply to comment #6)
> I installed Firefox 2.0.0.1 on Vista RC2 and the system keeps hanging after few
> minutes of usage. The system freezes and I will not be able to event
> cntr-atl-delete to reboot. I always have to hard boot.
> 
> I cant seem to find a pattern for this issue?... Is this a known issue or?

I've had the eaxct same situation and problem.
Comment 8 Josh 2007-01-26 16:56:57 PST
(In reply to comment #6)
> I installed Firefox 2.0.0.1 on Vista RC2 and the system keeps hanging after few
> minutes of usage. The system freezes and I will not be able to event
> cntr-atl-delete to reboot. I always have to hard boot.
> I cant seem to find a pattern for this issue?... Is this a known issue or?
> Thanks

I am too having this problem after just installing Vista.  With me it sometimes happens to where I have to hard reboot, however sometimes I can get into the task manager, but it will not let me kill the firefox process and will completely freeze up the system.
Comment 9 matthaeus123 2007-02-01 15:11:28 PST
I have never had that happen to me
Comment 10 Florian Apel 2007-02-05 05:43:51 PST
(In reply to comment #8)
> (In reply to comment #6)
> > I installed Firefox 2.0.0.1 on Vista RC2 and the system keeps hanging after few
> > minutes of usage. The system freezes and I will not be able to event
> > cntr-atl-delete to reboot. I always have to hard boot.
> > I cant seem to find a pattern for this issue?... Is this a known issue or?
> > Thanks
> 
> I am too having this problem after just installing Vista.  With me it sometimes
> happens to where I have to hard reboot, however sometimes I can get into the
> task manager, but it will not let me kill the firefox process and will
> completely freeze up the system.
> 

what other programs do you use/are running? I had the system freeze together with kaspersky anti-virus...
Comment 11 Josh 2007-02-05 22:55:19 PST
I was running the Kaspersky security suite with Vista.
Comment 12 Florian Apel 2007-02-06 08:43:17 PST
so please try again with a version >= Build 6.0.2.571.

if still having problems, start a new bug - this is a support tracking bug only.
Comment 13 Rasmus Skaarup 2007-02-26 14:42:15 PST
I am also experiencing the issue where Thunderbird is unable to recognize that it already IS the default mail application, and keeps on asking me to make it the default app everytime I start it.

OS: Windows Vista Ultimate 32-bit
TB: v2b2 (20070116)
Comment 14 Robert Strong [:rstrong] (use needinfo to contact me) 2007-02-26 14:50:34 PST
(In reply to comment #13)
> I am also experiencing the issue where Thunderbird is unable to recognize that
> it already IS the default mail application, and keeps on asking me to make it
> the default app everytime I start it.
This bug is for Firefox... see Bug 354896
Comment 15 Tommy 2007-03-14 09:49:00 PDT
i'm not having any of these problems, but when i open firefox the screen "jumps" up and down a lil, but it didn't do this on my computer before i had vista, any else had this problem?
Comment 16 matthaeus123 2007-03-14 10:40:33 PDT
Are you talking about the window? or are you talking about the toolbar and such?
Comment 17 Tommy 2007-03-14 12:04:25 PDT
the window, the toolbar stays stationary but everything under it "shakes" and it's quite annoying
Comment 18 50k 2007-03-14 14:46:21 PDT
While some applications recognize Firefox 2.0.0.2 as my default browser, some legacy applications still (most unfortunately) ALWAYS launch Internet Explorer 7. (For example: AOL Instant Messenger 5.5.3583 (which I believe uses shellex to launch a URL) and Adobe Acrobat Reader 7. I've also set my file associations for HTTP, HTTPS, .url, .HTML, etc. Some applications that DO launch Firefox as my system default browser are Vista itself (via Start - Run), OpenOffice 2.1, and EditPlus 2.
Comment 19 Robert Strong [:rstrong] (use needinfo to contact me) 2007-03-14 14:57:18 PDT
(In reply to comment #18)
A workaround for misbehaving apps will be added in bug 369703.
Comment 20 leslie 2007-03-14 16:09:24 PDT
(In reply to comment #15)
I was having the same problem.  I read that you cannot have firefox set as your homepage so I changed it and the screen stopped jumping.  Good luck!


> i'm not having any of these problems, but when i open firefox the screen
> "jumps" up and down a lil, but it didn't do this on my computer before i had
> vista, any else had this problem?

Comment 21 50k 2007-03-14 23:34:51 PDT
(In reply to comment #19)
> (In reply to comment #18)
> A workaround for misbehaving apps will be added in bug 369703.
> 

Excellent!! Thank you and good luck with the solution.
Comment 22 Tommy 2007-03-16 11:47:29 PDT
(In reply to comment #20)
> (In reply to comment #15)
> I was having the same problem.  I read that you cannot have firefox set as your
> homepage so I changed it and the screen stopped jumping.  Good luck!
> 
> 
> > i'm not having any of these problems, but when i open firefox the screen
> > "jumps" up and down a lil, but it didn't do this on my computer before i had
> > vista, any else had this problem?
> 
i had read that too so i changed my homepage to yahoo and it still "jumps"

Comment 23 Mike Koele 2007-03-18 06:27:50 PDT
(In reply to comment #22)
> (In reply to comment #20)
> > (In reply to comment #15)
> > I was having the same problem.  I read that you cannot have firefox set as your
> > homepage so I changed it and the screen stopped jumping.  Good luck!
> > 
> > 
> > > i'm not having any of these problems, but when i open firefox the screen
> > > "jumps" up and down a lil, but it didn't do this on my computer before i had
> > > vista, any else had this problem?
> > 
> i had read that too so i changed my homepage to yahoo and it still "jumps"

I had this exact same problem, check out: http://kb.mozillazine.org/Window_shakes

in my case I had no bookmarks on the toolbar, so I added one and it worked.  I also tested it by hiding the bookmarks toolbar while it was empty and that also solved it.  Hope this helps.

Comment 24 Tommy 2007-03-18 12:19:52 PDT
(In reply to comment #23)
> (In reply to comment #22)
> > (In reply to comment #20)
> > > (In reply to comment #15)
> > > I was having the same problem.  I read that you cannot have firefox set as your
> > > homepage so I changed it and the screen stopped jumping.  Good luck!
> > > 
> > > 
> > > > i'm not having any of these problems, but when i open firefox the screen
> > > > "jumps" up and down a lil, but it didn't do this on my computer before i had
> > > > vista, any else had this problem?
> > > 
> > i had read that too so i changed my homepage to yahoo and it still "jumps"
> 
> I had this exact same problem, check out:
> http://kb.mozillazine.org/Window_shakes
> 
> in my case I had no bookmarks on the toolbar, so I added one and it worked.  I
> also tested it by hiding the bookmarks toolbar while it was empty and that also
> solved it.  Hope this helps.
> 

thank u so much this fixed my problem
Comment 25 Sam 2007-03-26 22:34:27 PDT
I have Windows Vista Home Premium, and most of the time when I'm browsing on FireFox, my screen begins to unexpectedly shake.  Everything within the browser begins to bounce up and down rapidly, and then after a couple of seconds or so it'll stop and continue again.  I haven't had this problem with any other browser, if there is any way to fix it, please do let me know, I'd appreciate it! 
Comment 26 -fullmetaljacket- 2007-03-26 22:42:21 PDT
(In reply to comment #25)
> I have Windows Vista Home Premium, and most of the time when I'm browsing on
> FireFox, my screen begins to unexpectedly shake.  Everything within the browser
> begins to bounce up and down rapidly, and then after a couple of seconds or so
> it'll stop and continue again.  I haven't had this problem with any other
> browser, if there is any way to fix it, please do let me know, I'd appreciate
> it! 
> 

read the post above yours (or see bug 247116)
Comment 27 Bryan 2007-04-01 18:29:58 PDT
Thats why I use IE 7 with Vista works like charm.  I still remember the comment firefox team made about there product working this vista and now look at it they actually had to use microsofts help to get there program running thats why they will never dominate lol
Comment 28 Bryan 2007-04-01 18:30:32 PDT
Thats why I use IE 7 with Vista works like charm.  I still remember the comment firefox team made about there product working this vista and now look at it they actually had to use microsofts help to get there program running thats why they will never dominate lol
Comment 29 Bryan 2007-04-01 18:31:04 PDT
Thats why I use IE 7 with Vista works like charm.  I still remember the comment firefox team made about there product working this vista and now look at it they actually had to use microsofts help to get there program running thats why they will never dominate lol
Comment 30 Malcolm Acheson 2007-05-27 04:31:01 PDT
(In reply to comment #14)
> (In reply to comment #13)
> > I am also experiencing the issue where Thunderbird is unable to recognize that
> > it already IS the default mail application, and keeps on asking me to make it
> > the default app everytime I start it.
> This bug is for Firefox... see Bug 354896
> 

Bug 354896 is reported as fixed.  Does that mean that there are no plans for Thunderbird support as the default LDAP protocol (Contacts) handler?
Comment 31 Robert Strong [:rstrong] (use needinfo to contact me) 2007-05-30 13:21:53 PDT
Malcolm - you should ask mscott in bug 354896 since he probably won't see it here, etc.
Comment 32 Doug Turner (:dougt) 2007-10-08 16:16:19 PDT
mass reassigning to nobody.
Comment 33 AndrewM 2007-11-20 08:25:53 PST
Version should be changed to Trunk.
Comment 34 -fullmetaljacket- 2007-11-20 15:54:44 PST
we needs "vista support" on branch as well. :)

Comment 35 AndrewM 2007-11-20 18:45:25 PST
(In reply to comment #34)
> we needs "vista support" on branch as well. :)

Very true, maybe it should be changed to 'unspecified' to cover both. :)
Comment 36 nick 2008-03-15 10:34:39 PDT
I have windows vista and for the first couple of days my firefox worked but then one day it just wouldnt open and a pop up comes up when i click the icon that says that firefox is already running and that i need to either close the existing application or restart.  However, there is no firefox open on my computer i have checked the task manager and i have restarted the computer and it still doesnt work. I have even deleted firefox completely from my computer and then redownloaded it and that doesnt even work. Does anyone know a way i can fix this problem? Thanks in advance.
Comment 37 Kevin Brosnan 2008-03-15 13:57:46 PDT
Have a look at http://support.mozilla.com/en-US/kb/Firefox+will+not+start if you have any questions or the steps don't work try posting at http://support.mozilla.com/en-US/kb/Support+Website+Forums. Bugzilla is not the correct place for this sort of help.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.